Kasvojen muoto kehysten valinnassa

Kasvojen muoto on yksi tärkeimmistä kehysten valintaan vaikuttavista asioista. Oikein valitut kehykset piristävät ilmettä. Yleissääntönä voi sanoa, etteivät kehykset saisi olla ohimoiden kohdalta kasvoja leveämmät. Kehysten muoto tai koko ei myöskään saa häiritä puhumista, nauramista tai silmien räpyttelyä. Toisaalta, mikäli haluat korostaa silmälaseissa tietty tyyliä, ei muotoseikoista tarvitse välittää.

Tässä muutamia vinkkejä silmälasikehysten valintaan:

  • Kulmikkaille kasvoille sopivat pyöreät muodot ja vastaavasti pyöreät kasvot kaipaavat kulmikasta särmikkyyttä.
  • Voimakkaille kasvoille sopivat näyttävät ja suuret kehykset, kun taas pienet kasvot kaipaavat sirot ja kevyet kehykset.
  • Näyttävät ja värikkäät kehykset kätkevät rypyt, tummat silmänaluset ja silmäpussit.
  • Ison nenän saa näyttää pienemmältä suurilla sangoilla.
  • Pitkän nenän saa vaikuttamaan lyhemmältä, jos sen linja katkeaa tummalla tai matalalla nenäsillalla.
  • Pieni nenä vaatii kevyet ja pienehköt kehykset.
  • Kehysten korkea tai läpinäkyvä nenäsilta antaa nenälle lisää pituutta.


Yleisimpien kasvonmuotojen esimerkit:

Sydämenmuotoiset kasvot


Sydämenmuotoiset kasvot

Vaakalinjaiset ja soikeat kehysmallit korostavat kasvojen piirteitä. Kevyet ja ohuet kehykset toimivat hyvin sydämenmuotoisilla kasvoilla. Vaaleat sävyt keventävät kokonaisuutta. Teräviä kulmia ja kooltaan massiivisia kehyksiä kannattaa välttää, koska ne korostavat leukaa. 


Soikeat ja pitkät kasvot


Soikeat ja pitkät kasvot

Soikeille kasvoille sopivat useimmat kehysmallit. Voimakkaat värit vähentävät kasvojen pituusvaikutusta. Kehyksissä kannattaa suosia kasvojen levyisiä malleja. Liian kapeat tai korkeat mallit korostavat kasvojen pituutta.

 

Neliskulmaiset kasvot

Neliskulmaiset kasvot

Pyöreät kaaret pehmentävät kasvojen kulmikkuutta. Leveät kehykset ja vahva yläosa nostavat ilmettä ylöspäin kulmikkaasta leuasta, kun taas alaosaton suurentaa poskia ja korostaa otsaa. Kannattaa välttää kulmikkaita tai korkeita kehyksiä.

 

Timantinmuotoiset kasvot
Timantinmuotoiset kasvot

Kapeat ja kevyet kehykset korostavat kasvojen piirteitä. Kaarevat muodot antavat kasvoille uutta ilmettä ja kulmikkaat lisäävät kasvojen kulmia. Liian leveät ja kulmikkaat kehykset eivät korosta kasvojen parhaita puolia.

 

Pyöreät tai päärynänmuotoiset kasvot
Pyöreät tai päärynänmuotoiset kasvot
Vahvat ja värikkäät kehykset toimivat erityisen hyvin. Kapeasankaiset ja terävälinjaiset kehykset vievät huomion pois poskista. Kehykset eivät saisi olla liian leveät tai korkeat. Alaspäin laskevia ja pyöreitä kehyksiä tulisi välttää, koska ne korostavat kasvojen pyöreyttä ja poskia.