Lasten aurinkolasit alkaen 19 €

Lasten ja vauvojen silmien suojaaminen on erityisen tärkeää, koska lapsi ei ymmärrä välttää suoraan aurinkoa kohti katsomista. Kehittymättömien suojamekanismien vuoksi lasten silmät reagoivat herkästi UV-säteilyyn.

Tutustu Lasten aurinkolasimalleihin verkkokaupassaVauvojen ja pikkulasten silmät, kuten ihokin, ovat erittäin herkkiä auringon UV-säteilyn haittavaikutuksille.  Lapsen silmän mykiö on kirkas, ja siksi se suodattaa UV-säteilyä aikuisen silmää huonommin.

Aurinkoisella säällä ja veden äärellä lapsen suojaamattomiin silmiin kohdistuu suuri määrä haitallista UV-säteilyä. Auringonpaisteen häikäisy rasittaa myös lasten silmiä ja voi aiheuttaa muun muassa päänsärkyä. Jo lyhytkestoisesta voimakkaalle UV-säteilylle altistumisesta voi seurata silmän sidekalvontulehdus eli lumisokeus, joka tavallisesti paranee parissa päivässä

Ohjeita lasten ja vauvojen aurinkolasien valintaan

Linssit                 

Lasten aurinkolaseja valitessa on tärkeintä huomioida linssit. Linssien tulee suodattaa UVA- ja UVB-säteily kokonaan. Markkinoilla on tummalinssisiä laseja, jotka suojaavat auringon häikäisyltä, mutta eivät UV-säteilyltä. Tällaiset lasit eivät ole varsinaisesti aurinkolaseja, eikä niitä saa käyttää lapsen silmien suojaukseen. Silmälaseja käyttävä lapsi tarvitsee aurinkolasit omilla voimakkuuksillaan.

Istuvuus

  • Lasten aurinkolasien istuvuus on erityisen tärkeää. Vauva repii epämukavilta tuntuvat lasit herkästi pois päästä.
  • Hyvät aurinkolasit eivät purista tai osu silmäripsiin. Ne pysyvät päässä kaikissa asennoissa ja peittävät silmät joka suunnalta.
  • Lapsen pieni nenävarsi ei tue aurinkolaseja kovin hyvin, joten lasit voivat valua. Aurinkolaseja pitäisi kokeilla lapsen päälle kaupassa, koska kaikki aurinkolasimallit eivät sovi jokaiselle.

 

Tutustu Lasten aurinkolasimalleihin verkkokaupassa