Silmälasikehysten laatuun vaikuttavat tekijät

Silmäaseman kehysvalikoimasta löydät laajan tarjonnan edullisista peruskehyksistä kuuluisien muotimerkkien kauden mallistoihin ja optiselle alalle erikoistuneisiin designmerkkeihin. Arvostitpa sitten huoletonta käyttömukavuutta tai räätälöityä yksilöllisyyttä meiltä löydät varmasti oikean ratkaisun.

Kehyksissä on eroavaisuuksia muotoilussa, tyylissä ja laadussa. Aitojen merkkikehysten takana on vuosien suunnittelutyö ja tarkoin valitut materiaalit. Laadukkaat kehykset käyvät läpi satoja työvaiheita ennen kuin ne löytävät tiensä myymälän hyllylle. Suurin osa työvaiheista toteutetaan yhä käsityönä.

Huomioita laadukkaiden kehysten tunnistamiseen:


Galvanoidut pinta- ja lakkakerrokset suojaavat korroosiolta ja kulumiselta

  • Metallikehysten ratkaisevin laatutekijä on kehyksen pinnalla oleva galvanoitu kerros sekä päällimmäiset lakkakerrokset. Nämä suojaavat tuotetta korroosiolta ja kulumiselta. Metallikehysten aisoja kiillotetaan 12 tuntia oikeanlaisen lopputuloksen saavuttamiseksi ja vasta tämän jälkeen tehdään eri pintakäsittelyt.


Vahvat ja kestävät materiaalit – ylivoimainen kestävyys ja taivutettavuus

  • Valmistuksessa käytetty vahvoja materiaaleja, jolloin tuotteen kestävyys on ylivoimainen ja kehystä pystyy taivuttavaan ja muotoilemaan useitakin kertoja. Näin saadaan aikaan hyvä istuvuus käyttäjän kasvoille. Muovikehyksen tulee säilyttää muotonsa taivuttamisen jälkeen.
  • Toisaalta valmistuksessa on saatettu käyttää hyvinkin herkkiä, mutta arvokkaita materiaaleja kuten nahkaa, helmiä ja kristalleja. Tällaiset erikoisvalmisteiset kehykset eivät ole paras valinta arkikäyttöön, mutta tukevat kantajansa tyyliä.


Jatkuva kehysten varaosien saatavuus

  • Varaosia on saatavilla ja miltei kaikki kehyksen osat on vaihdettavissa. Joihinkin merkkikehyksiin on saatavilla varaosia jopa 5 vuotta tuotteen markkinoille tulon jälkeen.


Ammattitaidolla valmistettu

  • Tuotteen on suunnitellut ammattitaitoinen muotoilija, sitä ei ole kopioitu toisen tekemästä työstä. Laadukkaat kehykset ylläpitävät käsityöperinnettä ja jokaisesta valmistusvaiheesta vastaa alansa asiantuntija.


Tarkkuudella valmistetut joustavat ja kestävät saranat

  • Erittäin joustavat ja kestävät saranat on valmistettu tarkkuudella. Ruuvit ja jousimekanismi ovat ruostumatonta terästä ja kiinnitysmekanismi usein patentoitu.


Nenätyynyt pehmeästä ja säädettävästä materiaalista

  • Mikäli mallissa on nenätyynyt, ne on valmistettu pehmeästä materiaalista joka säilyttää halutun muodon ja nenätyynyjä voidaan säätää istumaan käyttäjän nenälle täydellisesti.


Oikean muotoinen nenäsilta – parempi kehysten istuvuus

  • Nenäsilta tulee olla juotettu oikeaan kohtaan symmetrisesti ja juotoskohtien tulee olla hyvälaatuisia. Väärän muotoinen nenäsilta saa kehykset istumaan kasvoilla huonosti.


Virheetön kunto – ei naarmuja, ilmakuplia tai pölyjäämiä

  • Pinnassa ei saa olla naarmuja, ilmakuplia tai pölyjäämiä. Värin on kestettävä haalistumatta ja kehys pitää voida puhdistaa helposti (ellei kyseessä oli herkkä erikoismateriaali).


Linssiaukkojen täysi symmetrisyys

  • Linssiaukkojen on oltava olla tarkalleen saman kokoiset ja -muotoiset sekä samassa kaarevuuskulmassa. Etuosan symmetrisyys nimittäin vaikuttaa kehyksen istuvuuteen.